دوره 2، شماره 2 - ( 3-1392 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:  

به منظور بررسی پرایمینگ و شوری بر جوانه‌زنی و رشد گیاهچۀ قیچ، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط آزمایشگاه انجام گرفت. عامل اول پرایمینگ شامل سالسیلیک اسید در سه سطح (300،200،100 میلی‌گرم بر لیتر)، جیبرلیک اسید در سه سطح (500،250،125ppm )،اسکوربیک اسید در سه سطح (300،200،100 میلی‌گرم بر لیتر) و آب مقطر به عنوان شاهد و عامل دوم تنش شوری در شش سطح (0، 2/0، 4/0، 8/0، 2/1، 6/1 مول بر لیتر) بود. صفات مورد ارزیابی شامل تعیین سرعت جوانه‌زنی، درصد جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه، طول ساقه‌چه، طول گیاهچه و تعیین شاخص بنیۀ بذر بود. نتایج نشان داد که تنش شوری تأثیر بازدارنده‌ای بر خصوصیات جوانه‌زنی بذر قیچ داشت. همۀ محرک‌های شیمیایی باعث افزایش خصوصیات جوانه‌زنی این گیاه شدند. همچنین اثر متقابل تیمار‌های مورد آزمایش نشان داد که در کلیه سطوح تنش شوری غلظت ppm 250 جیبرلیک اسید، بیشترین تأثیر را بر افزایش خصوصیات جوانه‌زنی این گیاه داشت. می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که پرایمینگ بذر توسط جیبرلیک اسید می‌تواند باعث مقاومت بذر گیاه قیچ در مرحلۀ جوانه‌زنی در مناطق مستعد تنش شوری گردد.

واژه‌های کلیدی: قیچ، پرایمینگ، جوانه‌زنی، تنش، شوری
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/10/7 | پذیرش: 1392/2/6 | انتشار: 1392/3/30

Abstract [PDF 469 KB]  (55 دریافت)
ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مهندسی اکوسیستم بیابان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Desert Ecosystem Engineering Journal

Designed & Developed by : Yektaweb