XML English Abstract Print


چکیده:  
به منظور بررسی تاثیر شوری آب و برخی کودهای آلی شور بر شاخص­های فیزیولوژیکی و رشد گیاه لمون­ گراس (Cymbopogon citratus)، آزمایش گلخانه ­ای با هفت سطح شوری شامل: آب غیر شور به عنوان شاهد، آب شور در سه سطح 4، 10و 15 دسی ­زیمنس بر متر و کودهای آلی شور در سه سطح شامل کود پودر ماهی با شوری 2/5، کود مایع ماهی با شوری 9/4 و کود فرآوری کشتارگاه طیور با شوری 6/4 دسی­زیمنس بر متر در 4 تکرار در گلخانه پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان در قالب طرح کاملا تصادفی در4 تکرار اجرا شد. در این پژوهش صفات فیزیولوژیک رشد شامل سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ریشه، ارتفاع بوته، تعداد پنجه و کلروفیل کل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد شوری آب و کودهای آلی بر تمام صفات مورد بررسی اثر معنی ­دار داشت. بیشترین تاثیر منفی را تیمار آب آبیاری با شوری 15دسی ­زیمنس برمتر بر روی تمامی صفات مورد مطالعه داشت، و بیشترین تاثیر بر وزن خشک ریشه مشاهده شد. از طرفی تیمار کود پودر کشتارگاه طیور با شوری 6/4 دسی­ زیمنس بر متر باعث بهبود کلیه صفات فیزیولوژیک رشدی نسبت به شاهد به غیر از تعداد پنجه در بوته شد. نتایج نشان داد گیاه لمون­ گراس نسبت به شوری بالای 5 دسی­زیمنس بر متر حساس است اما شوری کمتر از 5 دسی­زیمنس بر متر را تحمل می­کند و امکان استفاده از کود های آلی نسبتا شور مورد مطالعه به عنوان منبع غذایی در زراعت این گیاه وجود دارد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان و فیزیولوژی تنش
دریافت: 1400/2/31 | پذیرش: 1400/5/2

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مهندسی اکوسیستم بیابان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Desert Ecosystem Engineering Journal

Designed & Developed by : Yektaweb