دوره 10، شماره 33 - ( 11-1400 )                   جلد 10 شماره 33 صفحات 38-27 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tadayon M R, Nazar Nezhad G R, Danesh Shahraki A R, Hajebi A H. Investigating the Effect of Saline Water Treatments and Some Organic Fertilizers on lemongrass' (Cymbopogon citratus) Physiological Features and Growth. DEEJ. 2022; 10 (33) :27-38
URL: http://deej.kashanu.ac.ir/article-1-778-fa.html
تدین محمودرضا، نظرنژاد غلامرضا، دانش شهرکی عبدالرزاق، حاجبی عبدالحمید. اثر تیمارهای آب شور و برخی کودهای آلی بر صفات فیزیولوژیکی و رشد گیاه لمون‌گراس (Cymbopogon citratus). نشریه مهندسی اکوسیستم بیابان. 1400; 10 (33) :38-27

URL: http://deej.kashanu.ac.ir/article-1-778-fa.html


چکیده:  
به‌منظور بررسی تأثیر شوری آب و برخی کودهای آلی شور بر شاخص‌های فیزیولوژیکی و رشد گیاه لمون‌گراس (Cymbopogon citratus)، آزمایش گلخانهای با هفت سطح شوری شامل آب غیرشور به‌عنوان شاهد، آب شور در سه سطح 4، 10و 15 دسی‌زیمنس بر متر و کودهای آلی شور در سه سطح شامل کود پودر ماهی با شوری 2/5، کود مایع ماهی با شوری 9/4 و کود فرآوری کشتارگاه طیور با شوری 6/4 دسیزیمنس بر متر در 4 تکرار در گلخانۀ پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار اجرا شد. در این پژوهش، صفات فیزیولوژیک رشد شامل سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ریشه، ارتفاع بوته، تعداد پنجه و کلروفیل کل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد شوری آب و کودهای آلی بر تمام صفات مورد بررسی اثر معنیدار داشت. بیشترین تأثیر منفی را تیمار آب آبیاری با شوری 15دسی‌زیمنس بر متر بر روی تمامی صفات مورد مطالعه داشت، و بیشترین تأثیر بر وزن خشک ریشه به میزان 37/0 گرم  مشاهده شد. از طرفی تیمار کود پودر کشتارگاه طیور با شوری 6/4 دسیزیمنس بر متر باعث بهبود تمام صفات فیزیولوژیک رشدی نسبت به شاهد به غیر از تعداد پنجه (با میانگین ۲/۴ عدد) در بوته شد. به‌طور کلی، نتایج نشان داد گیاه لمون‌گراس نسبت به شوری بالای 5 دسیزیمنس بر متر حساس است اما شوری کمتر از 5 دسیزیمنس بر متر را تحمل میکند و امکان استفاده از کودهای آلی نسبتاً شور مورد مطالعه به‌عنوان منبع غذایی در زراعت این گیاه وجود دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان و فیزیولوژی تنش
دریافت: 1400/2/31 | پذیرش: 1400/5/2 | انتشار: 1401/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مهندسی اکوسیستم بیابان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Desert Ecosystem Engineering Journal

Designed & Developed by : Yektaweb